Κλασική Σκαφτή Πλαϊνά

Ο πλέον κλασικός και παραδοσιακός τρόπος κατασκευής των πλαϊνών μιας ξύλινης σκάλας είναι τα λεγόμενα σκαφτά πλαϊνά. Σε αυτή τη λύση, τα ξύλινα πατήματα χωνεύονται μέσα στο πλαϊνό. Για να γίνει αυτό, ο έμπειρος παραδοσιακός τεχνίτης έχει χαράξει και έχει σκάψει με αριστοτεχνικό τρόπο το πλαϊνό στα σημεία που θα πρέπει να προσαρμοστεί το ξύλινο πάτημα. Η όλη κατασκευή «κουμπώνει» σωστά και το αποτέλεσμα είναι άρτιο σε εμφάνιση και σε σταθερότητα.

Στη σύγχρονη κατασκευαστική γραμμή της interSCALA, ο αναλυτικός σχεδιασμός και η χάραξη γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με εξειδικευμένα προγράμματα για την επεξεργασία των δεδομένων του χώρου και των υπολογιστικών μεθόδων. Το  σκάψιμο των πλαϊνών όπως και η κατασκευή των πατημάτων και των κουπαστών, γίνονται σε μηχανήματα cnc με απόλυτη ακρίβεια. Στο τελικό στάδιο της εργασίας, περιμένει ο έμπειρος τεχνίτης σκάλας που θα κάνει το τελικό μοντάζ, την ένωση όλων των επιμέρους τεμαχίων που θα συνθέσουν την ολοκληρωμένη κατασκευή σύμφωνα με τα αναλυτικά σχέδια. Μετά τον τελικό έλεγχο των έτοιμων τεμαχίων, η κατασκευή αποσυναρμολογείται και οδηγείται στο τελικό στάδιο του φινιρίσματος και της επεξεργασίας βαφών.

 

Τεχνικά στοιχεία

Ξύλινη σκάλα εσωτερικού χώρου, με σκαφτά πλαϊνά και σκαλοπάτια από μασίφ αντικολλητή ή συραμμένη ξυλεία. Παπάδες τετράγωνης διατομής και ξύλινη κουπαστή. Κάγκελα διαφόρων τύπων (πχ ξύλινα μεταλλικά ανοξείδωτα, μεταλλικά χυτά, γυάλινα, μπρούτζινα, συρματόσχοινα κα). Ακόμη και στην επιλογή των πατημάτων θα μπορούσαν να υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με τις αρχιτεκτονικές εντολές.

Διατομές: οι διατομές των πλαϊνών και των πατημάτων ποικίλουν ανάλογα της κάτοψης αλλά και των αισθητικών επιλογών του  πελάτη. Το ίδιο ισχύει και για τα κάγκελα και τις κουπαστές. Υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμοστούν στις κατασκευές ξύλινα ειδικά τεμάχια όπως και σκαλιστά τεμάχια. Ανάλογα το ύφος της κατασκευής, προσαρμόζονται άλλα υλικά όπως μέταλλο, γυαλί και μπρούτζινα εξαρτήματα.

Κατόψεις: ευθύγραμμες, γωνιακές και αμφίδρομες, όπως και καμπύλες.

Ξυλείες: οξιά, δρυς, ιρόκο, teak

SHARE

Κατόψεις

Μεταλλικά & Ξύλινα Κάγκελα

Παπάδες