FAQ ΣΚΑΛΕΣ
FAQ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

FAQ ΣΚΑΛΕΣ

Most frequent questions and answers

Σας  προσφέρουμε τη δυνατότητα να αποκτήσετε προϊόντα υψηλής αισθητικής και εγγυημένης ποιότητας, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα αποκλειστικά για τον χώρο σας που θα εξυπηρετούν τις δικές σας αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις.

Για τη σκάλα είναι σημαντικό να έχουμε αρχιτεκτονικά σχέδια (κατόψεις, τομές) των χώρων για τους οποίους θα συζητήσουμε. Αν αυτό δεν είναι εφικτό ή τα σχέδια έχουν αλλάξει στη διάρκεια των εργασιών, τότε χρειαζόμαστε ένα απλό σκαρίφημα όπου θα φαίνονται όλες οι μετρήσεις που αφορούν την κατασκευή (π.χ. ύψος από όροφο σε όροφο, άνοιγμα στον επάνω όροφο κλπ., τοιχοποιίες γύρω από το άνοιγμα) καθώς επίσης και φωτογραφίες των χώρων. Επίσης θα βοηθούσε πολύ αν μας λέγατε ποιο στυλ σκάλας θα επιθυμούσατε να έχετε στον χώρο σας.

Τα προϊόντα μας γίνονται μόνον κατά παραγγελία και μπορούν να τοποθετηθούν αποκλειστικά και μόνο στο χώρο για τον οποίο κατασκευάστηκαν. Όπως καταλαβαίνετε αντίστοιχα και η τιμολόγηση γίνεται πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του εκάστοτε χώρου, τα υλικά που θα επιλέξετε για την κατασκευή, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε κατασκευής.

Η εταιρία έχει δύο εκθεσιακούς χώρους. Ο ένας βρίσκεται στην Αθήνα και ο άλλος στη Θεσσαλονίκη.  Αναζητήστε τις διευθύνσεις των καταστημάτων στο site της εταιρίας στην ενότητα επικοινωνία.  Είστε ευπρόσδεκτοι να μας επισκεφθείτε και να δείτε από κοντά δείγματα των προϊόντων μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας καλό θα ήταν πριν έρθετε να κλείσετε ραντεβού με τον υπεύθυνο πωλητή-τεχνικό που θα σας αφιερώσει όσο χρόνο χρειαστεί για να λύσετε πιθανές απορίες και να συζητήσετε πιθανές λύσεις για τη δική σας κατασκευή.

Μέσω διαδικτύου

Θα μπορούσατε να μας στείλετε μέσω email:

 • Κατόψεις-τομές
 • Φωτογραφίες ανοίγματος και ορόφων
 • Τα στοιχεία σας όπως και τη διεύθυνση του έργου
 • Περιγραφή του προϊόντος που σας ενδιαφέρει ή αφού το επιλέξετε από τις φωτογραφίες των μοντέλων μας.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος της εταιρίας μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας αφού μελετήσει τα δεδομένα για να κλείσετε ραντεβού τηλεδιάσκεψης. Στο ραντεβού θα έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε τις εναλλακτικές λύσεις για το έργο σας και να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει, ώστε να προχωρήσουμε σε κοστολόγηση και αποστολή μίας προσφοράς.

Επίσκεψη εκπροσώπου της εταιρίας μας στο έργο σας

Κατόπιν της παραπάνω διαδικασίας θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε και ένα ραντεβού επί τόπου στο έργο και να δούμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες της κατασκευής.

Η γκάμα των προϊόντων που προσφέρουμε είναι ιδιαίτερα μεγάλη και με πολλές επιλογές. Παρόλα αυτά θα μας ενδιέφερε πολύ να δούμε το σχέδιο που σας άρεσε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας ευχαριστήσουμε. Μπορείτε να μας στείλετε τη φωτογραφία ή το σχέδιο που θέλετε στη φόρμα επικοινωνίας ή στο email της εταιρίας [email protected]

Η παραγωγή μας έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί μεγάλη ποικιλία σε πρώτες ύλες όπως το ξύλο, το μέταλλο, το ανοξείδωτο ατσάλι, το γυαλί, το πλεξιγκλάς, τα συρματόσχοινα, πλέγματα, ψάθες και άλλα.

Οι ξυλείες που χρησιμοποιούμε στη σκάλα είναι η Οξιά, η Δρυς, το Ιρόκο, το Teak και το Πεύκο σε μία ευρεία ποικιλία χρωμάτων. Προφανώς η προμήθεια και η επεξεργασία οποιασδήποτε άλλης ξυλείας επιθυμεί ο πελάτης είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

Η interSCALA διαθέτει μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων σε όλες τις ξυλείες που προσφέρει. Εκτός αυτού μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα RAL προκειμένου να προσαρμόσετε τα προϊόντα μας στην αισθητική σας.

 • Πρώτο βήμα: δίνετε αρχικά μέτρα και παίρνετε την προσφορά σας.
 • Δεύτερο βήμα: αφού συμφωνήσουμε για τη συνεργασία μας, παίρνουμε τα τελικά μέτρα και καταλήγουμε στα τελικά σχέδια, χρώματα κλπ.
 • Τρίτο βήμα: η παραγγελία σας στέλνεται στο τεχνικό γραφείο της εταιρίας όπου γίνεται λεπτομερής μελέτη και ο φάκελος προχωράει στην παραγωγή.
 • Τέταρτο βήμα: Ενημερώνεστε για την παράδοση και την έναρξη της τοποθέτησης.

Σε καμία περίπτωση. Αρκεί να μας ενημερώσετε εγκαίρως για να σας δώσουμε τις απαραίτητες οδηγίες σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η σκάλα ώστε σε εκείνο το σημείο να μην υπάρχει δίκτυο.

Όπως και στην περίπτωση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης το βασικό είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας σε πρώιμο στάδιο του έργου σας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μας δώσετε τη δυνατότητα να σας προτείνουμε διάφορες λύσεις προκειμένου να έχουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο αποτέλεσμα.

Τη λήψη των τελικών μέτρων κατασκευής την αναλαμβάνει η εταιρία μας, εκτός εάν έχετε κάποιο λόγο να θέλετε να δώσετε εσείς τα μέτρα κατασκευής. Πρέπει να  σας επισημάνουμε ότι αν αυτό συμβεί, η εταιρία δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τυχόν λάθη που οφείλονται στα μέτρα.

H  σκάλα interSCALA παραδίδεται βαμμένη,  έτοιμη προς συναρμολόγηση και αμπαλαρισμένη σε τεμάχια ώστε να είναι εύκολη η διαχείριση της.  Τα κλειστά πακέτα τοποθετούνται επάνω σε ειδικά διαμορφωμένη παλέτα ανάλογα το μέγεθος της κατασκευής.  Ακόμα και ογκώδη τεμάχια πλαϊνών τοποθετούνται σε ανάλογου όγκου παλέτες. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ασφάλεια της μετακίνησης.

H interSCALA παραδίδει και τοποθετεί σκάλες σε όλη την Ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, αλλά και στο Εξωτερικό. Σκάλες έχουν μεταφερθεί και τοποθετηθεί σε όλη την Ευρώπη (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο) αλλά και στην Ρωσία, στη Σαουδική Αραβία, στην Αφρική κλπ.

Η σκάλα θα πρέπει να τοποθετηθεί όταν οι οικοδομικές εργασίες στο κτίριο έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ανοίγματα δηλαδή να έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά κουφώματα, να έχουν τοποθετηθεί δάπεδα και ηλεκτρικά υδραυλικά και να έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό οι χρωματισμοί.

H τοποθέτηση των προϊόντων γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία τοποθέτησης της εταιρίας μας με μεγάλη εμπειρία. Οι τεχνίτες έχουν εκπαιδευτεί στα διαφορετικά μοντέλα και η interSCALA έχει την ευθύνη της εγκατάστασης στο χώρο σας και εγγυάται το αποτέλεσμα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η τοποθέτηση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας ολοκλήρωσης των εργασιών και μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τη λειτουργικότητα και την τελική εικόνα των προϊόντων μας.

Παρόλα αυτά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να παραλάβετε τα αμπαλαρισμένα προϊόντα και να αναλάβετε μόνοι σας την τοποθέτηση των προϊόντων που προμηθευτήκατε. Εμείς θα σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες που χρειάζονται για μια σωστή εφαρμογή, αλλά δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τυχόν λάθη που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης.

Τα περισσότερα μοντέλα τοποθετούνται σε μία ημέρα. Για κάποια μοντέλα με ειδικές κατασκευές, ο χρόνος τοποθέτησης ανά όροφο δεν ξεπερνά τις δύο ημέρες. 

Κάποια από τα μοντέλα είναι δυνατόν να τοποθετηθούν από εσάς, εφόσον έχετε γνώσεις τοποθέτησης, αρκεί να είναι διαθέσιμα κάποια απαραίτητα εργαλεία που θα σας υποδείξουμε. 

Η μελέτη για την στερέωση της σκάλας στο χώρο σας γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της δικής σας κατασκευής. Η εμπειρία μας είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορούμε να δώσουμε λύσεις και σε δύσκολες περιπτώσεις. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε μαζί μας όταν το έργο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο για να μπορέσουμε να σας συμβουλέψουμε για ενδεχόμενες εργασίες που μπορεί να χρειαστεί να γίνουν στα αρχικά στάδια της κατασκευής, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή στήριξη της σκάλας σας. Πολλά μοντέλα απαιτούν παρεμβάσεις στην τοιχοποιία που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν τους σοβάδες.

Όσον αφορά τα ξύλινα μέρη, αρκεί ένα υγρό πανί ή σε κάποιες περιπτώσεις ένα ελαφρύ καθαριστικό ειδικό για ξύλινες επιφάνειες. Το πανί θα πρέπει να το έχουμε στύψει καλά. Συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν σιλικονούχα έλαια, γιατί δημιουργούν μία πατίνα που σε πολλές περιπτώσεις γλιστράει.

Για τα ανοξείδωτα δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα, πέρασμα με ένα υγρό πανί ή ακόμα και κάποια κρέμα ή σπρέι καθαρισμού ή γυαλίσματος. Στα μεταλλικά μέρη των κατασκευών το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι ένα υγρό πανί. Ο καθαρισμός των γυάλινων σκαλοπατιών αλλά και των κλιμακοστασίων και περιφράξεων γίνεται με τα συνηθισμένα καθαριστικά για γυάλινες επιφάνειες.

Για κουπαστές συνθετικές ή πολυουρεθάνης χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό των πλαστικών, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τα ταμπλό των αυτοκινήτων.

Ναι, οι σκάλες interSCALA κατασκευάζονται σύμφωνα με τους κανόνες που ρυθμίζουν την ασφάλεια για κύρια και δευτερεύουσα ιδιωτική χρήση.

Κάποια από τα μοντέλα μας αφορούν και τον εξωτερικό χώρο. Γίνεται κατάλληλη προσαρμογή στα χαρακτηριστικά των κατασκευών και επιλέγονται υλικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, όπως χρήση ανοξείδωτου γυαλιστερού χάλυβα και ξυλείες κατάλληλες για εξωτερικό χώρο.  Στην interSCALA δεν κατασκευάζουμε τις απλές μεταλλικές ή γαλβανισμένες, βοηθητικές σκάλες ταράτσας.

FAQ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Most frequent questions and answers

Γιατί έχει άριστες μηχανικές ιδιότητες, κορυφαίες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, υψηλή αισθητική και είναι φιλικό στο περιβάλλον.

Σήμερα εφαρμόζονται επαναστατικές τεχνολογικές μέθοδοι επεξεργασίας του ξύλου. Οι σύγχρονες παραγωγικές μονάδες κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων, χρησιμοποιούν μηχανολογικό εξοπλισμού και μεθόδους, που διασφαλίζουν άριστη ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.

Πλέον στις μέρες μας, η  υλοτόμηση των δασών γίνεται με αειφορική διαχείριση. Δηλαδή, διαχείριση με τρόπο ώστε να μη μειώνεται ο δασικός πλούτος. Η μη αειφορική διαχείριση που είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας παγκόσμιων οργανισμών δασικής πιστοποίησης όπως το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών  F.S.C (Forest Stewardship Council-www.fsc.org) και το Πρόγραμμα για την προώθηση της δασικής πιστοποίησης P.E.F.C (Program for the Endorsement of Forest Certification www.pefc.org).

Οι κανονισμοί που έχουν οριστεί είναι πολύ αυστηροί και οι κυρώσεις μεγάλες. Τα προϊόντα που παράγονται από ξύλο, σε όλο τον κόσμο, προέρχονται από δάση όπου τα δέντρα ξαναφυτεύονται με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτήν που κόβονται. Στις μέρες  μας, χρησιμοποιώντας ξύλινα προϊόντα, βοηθάμε στην ανάπτυξη των δασών.

Το WWF –Διεθνής Οργανισμός για την Προστασία του Περιβάλλοντος- σε μία δημοσιευμένη έκθεσή του αναφέρει ότι τα ξύλινα κουφώματα, είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, σε σχέση με τα κουφώματα από άλλα υλικά. Συγκεκριμένα, διατυπώνει ότι το ξύλινο κούφωμα απαιτεί τουλάχιστον 8 φορές μικρότερη ενέργεια από αυτή που θα απαιτηθεί για την παραγωγή κουφωμάτων από pvc & αλουμίνιο.

Επίσης το ξύλο είναι το μόνο υλικό που όχι μόνο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά παρουσιάζει αρνητικό δείκτη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή του, καθώς εγκλωβίζει μέσα του CO2 κατά την ανάπτυξη του ως δέντρο.

Ξύλα τα οποία προέρχονται από τροπικές περιοχές θεωρούνται κατάλληλα για την κατασκευή κουφωμάτων. Συνδυάζουν μικρή περιεκτικότητα σε ρητίνες, υψηλές αντοχές στις καιρικές συνθήκες και παρουσιάζουν μικρό κίνδυνο στις προσβολές από έντομα και μύκητες.

Επίσης αρκετά ξύλα από δάση της Ευρώπης ή της Αμερικής είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν για εξωτερικά ξύλινα κουφώματα.

Τα είδη ξυλείας που χρησιμοποιούμε στην interSCALA περισσότερο είναι το Dark Red Meranti, το Niangon, το Teak, το Iroko αλλά και η Δρυς, το Σουηδικό Πεύκο, το Oregon Pine, το Pitch Pin.

Η επιλογή του πιο κατάλληλου ξύλου για την κατασκευή των κουφωμάτων μας θα εξαρτηθεί από τη γεωγραφική θέση του κτιρίου, την απόσταση από τη θάλασσα και γενικά τις τοπικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο που επιθυμούμε να τα τοποθετήσουμε. 

Η τεχνολογία βαφής των ξύλινων κουφωμάτων interSCALA, έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Στην ουσία, έχει εξαλειφθεί η ανάγκη που υπήρχε στο παρελθόν για συντήρηση όπως τη γνωρίζαμε. Με τη συμβολή της τεχνολογίας βαφής Sikkens που εφαρμόζουμε στη interSCALΑ και των καλλυντικών καθαρισμού και φροντίδας (της ίδιας εταιρίας) που θα σας δώσουμε, τα ξύλινα κουφώματά σας θα διατηρηθούν καινούργια, με απλή φροντίδα και καθαριότητα.

Όταν -μετά από πολλά χρόνια- παρατηρηθούν αλλοιώσεις στις βαφές, τα ξύλινα κουφώματά σας θα γίνουν καινούργια και πάλι, γατί συντηρούνται εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο  και με πολύ μικρό κόστος. Στην έκθεση θα σας παρουσιάσουμε το σύστημα Sikkens ή μπορείτε να ενημερωθείτε στο διαδίκτυο στο www.Sikkens.com.

Εδώ να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τα ξύλινα κουφώματα, άλλα ανταγωνιστικά υλικά όπως το αλουμίο & το pvc, δεν έχουν τη δυνατότητα συντήρησης. Οι  βλάβες που εμφανίζονται σε αυτά είναι μη αναστρέψιμες και συμβαίνουν είτε στο υλικό, είτε στη μοριακή δομής τους, είτε στη βαφή τους.

Τα ξύλινα μέρη καίγονται δύσκολα και η αντοχή τους μειώνεται βαθμιαία και αργά σε σύγκριση με άλλα υλικά τα οποία κάμπτονται με την επίδραση μεγάλων θερμοκρασιών. Κατά τη διάρκεια της φωτιάς, απανθρακώνεται μόνο ένα επιφανειακό στρώμα στην ξύλινη διατομή, που λειτουργεί θερμομονωτικά και καθυστερεί την καύση και τη μετάδοση της στην άλλη πλευρά της διατομής. 

Τον χειμώνα, η μικρή τιμή θερμοχωρητικότητας του ξύλου περιορίζει και διατηρεί τη θερμότητα το εσωτερικό του χώρου και τον βοηθάει να θερμαίνεται εύκολα και γρήγορα. Το καλοκαίρι διώχνει τη θερμότητα προς στο εξωτερικό περιβάλλον και διατηρεί το σπίτι δροσερό. Συγχρόνως μειώνει τις ανάγκες κλιματισμού τον χειμώνα και το καλοκαίρι, μειώνοντας έτσι το κόστος κοντά στο 30%.

Με πρώτη ύλη το ξύλο -το πλέον μονωτικό υλικό- και χάρη στα σύγχρονα υλικά κατασκευής (ενεργειακά κρύσταλλα, τριπλό λάστιχο στεγάνωσης, περιμετρικούς Γερμανικούς μηχανισμούς τελευταίας τεχνολογίας), στην υψηλή τεχνολογία παραγωγής αλλά και στην απόλυτη εφαρμογή τους στο άνοιγμα από εξειδικευμένα συνεργεία, τα ξύλινα κουφώματα της interSCALA προσφέρουν στεγανότητα, θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται με εργαστηριακές δοκιμές και διαθέσιμα πιστοποιητικά.

Η interSCALA έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στις αναπαλαιώσεις κατοικιών στις αποτυπώσεις παραδοσιακών μοντέλων σε εξωτερικές πόρτες, ειδικές διατομές, σκαλιστά κλπ. Έχουμε αναλάβει έργα υψηλών απαιτήσεων, σε αστικές περιοχές και σε παραδοσιακούς οικισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας και στα Νησιά μας. 

Με υπομονή, προσοχή και ενδιαφέρον, αποτυπώνουμε τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες των παλαιών κουφωμάτων, ώστε να τα εντάξουμε στα νέας τεχνολογίας ξύλινα κουφώματά μας.  Έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε κατά παραγγελία ειδικά τεμάχια εκτός τυποποίησης, που πλαισιώνουν το κούφωμα, την εξωτερική ή την εσωτερική πόρτα.

Οι έμπειροι συνεργάτες μας, θα κάνουν τις μετρήσεις ενώ τα παλαιά κουφώματα θα βρίσκονται στη θέση τους.

Στη συνέχεια, θα κατασκευάσουμε τα νέα ενεργειακά κουφώματά σας και θα τα παραδώσουμε στο χώρο σας έτοιμα, ρυθμισμένα και βαμμένα, με τοποθετημένα κρύσταλλα, μηχανισμούς, λάστιχα και ειδικά εξαρτήματα.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής: αφαιρούμε ένα προς ένα τα παλαιά κουφώματα, σε τεμάχια, για να μη γίνουν ζημιές της τοιχοποιίας και τα εναποθέτουμε στον ειδικό κάδο αποκομιδής μπαζών που έχουμε εγκαταστήσει μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, σε μία θέση parking.

Το κούφωμα είναι έτοιμο προς χρήση. Στη συνέχεια, προχωράμε στην τοποθέτηση των επόμενων τεμαχίων, έως να ολοκληρωθούν οι εργασίες.  Ένα συνεργείο τοποθέτησης δύο ατόμων έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει 4 ολοκληρωμένα τεμάχια ανά ημέρα, μαζί με την αποξηλώσεις.

Η interSCALA διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στην επεξεργασία του ξύλου και από το 1989 κατασκευάζει πιστοποιημένα ξύλινα κουφώματα Γερμανικών προδιαγραφών και ξύλινες πόρτες. Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα μας ελέγχονται συνεχώς και πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Τα προϊόντα μας,  πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η ευρωπαϊκή ένωση βάσει της νομοθεσίας της.

Προσφέρουμε:

 • Εκθεσιακό χώρο στη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και κατηρτισμένο προσωπικό πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει
 • Έχουμε τη δυνατότητα να σας εξυπηρετήσουμε και μέσω των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα Νησιά
 • Από την πρώτη επαφή ορίζουμε σύμβουλο έργου που είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα του έργου σας από την προσφορά και έως την εφαρμογή των προϊόντων στο έργο, αλλά και μετά την πώληση με την υπηρεσία υποστήριξης που διαθέτουμε
 • Εξυπηρέτηση επί τόπου στο έργο
 • Μελέτη των δεδομένων και ανταγωνιστικό πακέτο συνεργασίας για το έργο σας
 • Σύνταξη συμφωνητικών με αναλυτικά τεχνικά δελτία
 • Ασφαλή μεταφορά και εκφόρτωση
 • Τοποθέτηση από εξειδικευμένα συνεργεία
 • Παράδοση του προϊόντος με πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής
 • Πιστοποίηση για τις πρώτες ύλες, την κατασκευή και τις υπηρεσίες
 • Γραπτή εγγύηση 10 ετών

Το διαβατήριό μας στην επιτυχημένη πορεία μας ήταν και είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες μας. Έχουμε παραδώσει με υπευθυνότητα, εκατοντάδες έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε αστικές και εξοχικές κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα, ξενοδοχεία, ξενώνες και οικισμούς, αντιμετωπίζοντας κάθε έργο σαν να είναι το σπίτι μας.

Αγαπάμε το αντικείμενο μας, στηριζόμαστε στο μεράκι και την τεχνογνωσία μας από το παρελθόν. 

Επιμορφωνόμαστε και εργαζόμαστε σκληρά με συνέπεια και όραμα στο παρόν.

Συνεχίζουμε δυναμικά  προς το μέλλον, αξιοποιώντας τις σύγχρονες  μεθόδους και την τεχνολογία, ενημερωνόμαστε για τις νέες αρχιτεκτονικές τάσεις.

Υποστηρίζουμε και προωθούμε τους νεότερους συνεργάτες μας και τις ιδέες τους. 

 

Κανένα δομικό υλικό δεν μπορεί να συγκριθεί με την ζεστασιά και την αρμονία που δίνει το ξύλο, είτε χρησιμοποιείται σαν κούφωμα, είτε σαν άλλο δομικό υλικό σε στέγες και σε πατώματα. Είναι πάντα ένα ζωντανό υλικό, που ζει μέσα στον χώρο μας.

Το ξύλο είναι το πλέον φυσικό υλικό και προτιμάται κυρίως στις κατοικίες. Η εμφάνισή του δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Τεχνικά, έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως την εύκολη επεξεργασία και την καλή θερμομονωτική και ηχομονωτική του ικανότητα.

Από τις εφαρμογές στην ναυπηγική έως τη δόμηση, έχει αποδειχθεί ότι το ξύλο διαθέτει εξαιρετική αντοχή στο χρόνο.

Σε αντιδιαστολή με τα κουφώματα από άλλα υλικά, τα ξύλινα κουφώματα μπορούν να μείνουν πάντα καινούρια μετά από απλή συντήρηση. Η σημαντική διαφορά με τα κουφώματα από άλλα υλικά είναι ότι τα τελευταία επισκευάζονται με μεγάλη δυσκολία ή και καθόλου, ενώ το υλικό τους μπορεί να υποστεί σημαντικές και  μη αναστρέψιμες, μοριακές αλλοιώσεις.

Εκεί που η υπεροχή του ξύλου έναντι των άλλων υλικών παραγωγής κουφωμάτων γίνεται ιδιαίτερα αισθητή είναι στην θερμομόνωση. Η θερμομόνωση που προσφέρει το ξύλο είναι τέτοια που μας επιτρέπει να πιάσουμε με ασφάλεια ένα φλεγόμενο τεμάχιο από την μη φλεγόμενη άκρη του. Συγκριτικά με άλλα υλικά, το ξύλο διαθέτει 4.000 φορές καλύτερη θερμική ικανότητα από το χάλυβα και 1.800 φορές καλύτερη από το αλουμίνιο.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ξύλινων κουφωμάτων είναι η δυνατότητα επιδιόρθωσης χτυπημάτων & γρατζουνιών που δημιουργήθηκαν μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων έως ότου κατοικηθεί το σπίτι αλλά και σε βάθος χρόνου  κατά την χρήση τους. Οι φθορές αυτές δεν αποτελούν σημαντικό. Συνοδευτικά με κάθε παραγγελία λαμβάνετε από την INTERSCALA® μια συσκευασία χρώματος, αναγκαία υλικά και μέσα και ένα πληρέστατο εγχειρίδιο με οδηγίες συντήρησης. Η διαδικασία αποκατάστασης των φθορών βαφής είναι πολύ απλή. Εφαρμόζετε με πινέλο μια επάλειψη χρώματος στην επιφάνια του ξύλου και σε λίγα λεπτά επουλώνει και επαναφέρει 100% χρωματικά στην αρχική κατάσταση το σημείο που είχε υποστεί φθορά.

Η αλλαγή του χρώματος σε ένα κούφωμα INTERSCALA είναι εφικτή και απόλυτα ασφαλής για την ποιότητα των κουφωμάτων. Η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Απλά επιλέξτε την απόχρωση, προμηθευτείτε την κατάλληλη υδατοδιαλυτή βαφή αποκλειστικά από την INTERSCALA και ακολουθείστε τις οδηγίες των τεχνικών μας. Η διαδικασία περιλαμβάνει καθαρισμό του κουφώματος, ένα απλό αποχαρτάρισμα (όχι τρίψιμο) της επιφάνειας και εφαρμογή του νέου χρώματος. Το αρχικό χρώμα θα δώσει τη θέση του στη νέα βαφή  η όποία θα έχει τις ίδιες ιδιότητες όπως και η αρχική που είχε εφαρμοσθεί  από το εργοστάσιο.

O καθαρισμός του ξύλινου κουφώματος δεν αποτελεί κάποια ξεχωριστή διαδικασία πέραν της συνηθισμένης μεθόδου. Όλα τα ήπια καθαριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Πλένετε με άφθονο νερό επιλέγοντας ώρες όπου ο ήλιος δεν βρίσκεται  κάθετα στο κούφωμα. H INTERSCALA παρέχει στους πελάτες της το ειδικό κιτ συντήρησης «INTERSCALA Kitbox» στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά και αναλυτικές οδηγίες.

Στον Ελλαδικό χώρο τα τελευταία 20 χρόνια έχουν εγκατασταθεί κουφώματά μας σε νησιά, σε κατοικίες δίπλα στην θάλασσα, σε βουνά, σε σπίτια που βάλλονται στις πιο δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες και όμως η βαφή των κουφωμάτων μας ανταποκρίνεται και δικαιολογεί την φήμη μας.

Οι βαφές μας είναι υδατοδιαλυτές της εταιρίας SIKKENS. Η διαδικασία βαφής των κουφωμάτων ξεκινάει με απεντόμωση και απομάκρυνση όλων των μυκήτων από το ξύλο. Ακολουθεί ολικός εμβαπτισμός του κουφώματος σε δεξαμενές κερώματος.

Πολλαπλές επιστρώσεις οικολογικών βαφών ψεκάζονται στην επιφάνεια του ξύλου. Με την παραπάνω εργασία θωρακίζεται η επιφάνεια του ξύλου. Η βαφή ολοκληρώνεται σε 19 εργάσιμες ημέρες. Χρονοβόρα αλλά η πιο αποτελεσματική και διαχρονική.

Περιποίηση συντήρηση. Θεωρούμε σημαντικό να φροντίζετε τις εξωτερικές επιφάνειες του κουφώματος με συχνότητα περιποίησης ανάλογη των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή σας. Με αυτό το τρόπο τα κουφώματα σας θα ακτινοβολούν την αρχική ομορφιά του ξύλου για πάντα.

Συνοδευτικά με κάθε παραγγελία σας παραλαμβάνεται ένα σετ καθαρισμού και περιποίησης. Τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα δεν χρειάζονται συντήρηση τύπου (ξύσιμο βάψιμο), αντί αυτού θέλουν απλώς καλό πλύσιμο άφοβα με άφθονο νερό (λάστιχο)
(ποτέ με ήλιο) και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της περιοχής θα πρέπει να χρησιμοποιούνται καθαριστικά υλικά με βάση το νερό, με τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν με βαμβακερό πανί η σφουγγάρι στο επίπεδο του καθαρισμού.

Πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος WWF αναφέρει ότι η αναμενόμενη ζωή ενός ξύλινου παράθυρου 1.5 μ2 είναι 60 έτη, ενώ η αντίστοιχη ζωή για ένα όμοιο παράθυρο PVC είναι μόλις 20.

Το ξύλο είναι η πιο σημαντική ανανεώσιμη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό. Απαιτεί μικρή σχετικά επεξεργασία πριν χρησιμοποιηθεί και γι’ αυτό η παραγωγική διαδικασία είναι σχετικά καθαρή και απαιτεί λίγη ενέργεια. Η επιλογή όμως του ξύλου ως δομικού υλικού θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη της και ορισμένες ακόμη παραμέτρους που είναι καθοριστικές προκειμένου να μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το ξύλο ως πραγματικά οικολογικό υλικό.

Η INTERSCALA τηρεί τις πιο αυστηρές οικολογικές προδιαγραφές. Από την δενδροφύτευση και υλοτόμηση του ξύλου έως και την επεξεργασία, κατασκευή των κουφωμάτων και την τοποθέτησή τους στο σπίτι. Τα υλικά, οι βαφές ο τρόπος επεξεργασίας, τα πάντα υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους υπέρ της προστασίας των εργαζομένων και των τελικών καταναλωτών της . Όλα τα πιστοποιητικά είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Το ξύλο για να αναφλεγεί χωρίς την παρουσία φλόγας πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασίες των 450º C – 500º C με ταχύτητα απανθράκωσης 0,67mm/λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι το ξύλο καίγεται με πολύ αργό ρυθμό. Η σημαντικότερη ιδιότητα του ξύλου στο θέμα της πυροπροστασίας είναι ότι όταν καίγεται το εξωτερικό μέρος της διατομής, το εσωτερικό της δεν χάνει τις μηχανικές του αντοχές.

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει τις τιμές θερμοχωρητικότητας δηλ. την ποσότητα της θερμότητας που απορροφούν τα υλικά. Το ξύλο με μικρή τιμή θερμοχωρητικότητας σε σχέση με το σκυρόδεμα και τον χάλυβα που έχουν μεγαλύτερη, έχει σαν αποτέλεσμα το χειμώνα να «εγκλωβίζει» τη θερμότητα στο χώρο και να θερμαίνεται πιο γρήγορα ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί αντίστροφα. Δηλαδή, απωθεί τη θερμότητα από το περιβάλλον με αποτέλεσμα να διατηρεί το σπίτι δροσερό, εξασφαλίζοντας έως και 30% οικονομία σε θέρμανση και ψύξη. Σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το ξύλο είναι 9 φορές πιο μονωτικό από το μπετό και 430 φορές από τον χάλυβα.