Παρουσίαση του iHouse στην “Interiors from Greece”

8/1/2018



iHouse: μια μικρή κατοικία με μεγάλες ανέσεις

Μια σύγχρονη, μινιμαλιστική και μοντέρνα κατασκευή – ένα σύστημα δόμησης με την υπογραφή Interscala – που θα γίνει το σπίτι των ονείρων σας.

Το ihouse είναι ένα σύστημα δόμησης βασισμένο σε μεταφερόμενες και στοιχειοθετούμενες στεγαστικές μονάδες πολυτελείας. Ένα ισχυρό χαλύβδινο πλαίσιο υποστηρίζει 34 τ.μ ζωτικού χώρου με άνετη εσωτερική διαρρύθμιση και μπαλκόνι. Με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το iHouse αξιοποιεί πλήρως τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός οικοπέδου (σωστός προσανατολισμός, σκίαση, ηλιοφάνεια) εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση.

Ο Χάρης Παναγιωτίδης, Managing Director, μιλά στο Interiors from Greece για την ιδέα πίσω από το iΗouse και τις εφαρμογές του.

*Η αφορμή

«Είχα παρατηρήσει ότι ο σχεδιασμός των μικρών κατοικιών, και μάλιστα των μεταφερόμενων, επικεντρωνόταν στο πώς θα χωρέσουν μέσα στα λίγα τετραγωνικά τους πολλούς ενοίκους. Με τέτοια προσέγγιση όμως πολλές φορές έχει ως συνέπεια να παραγκωνίζεται η ποιότητα διαβίωσης. Έχοντας ζήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα σε σκάφη αναψυχής, προσπάθησα να κάνω μια μικρή κατοικία που θα δίνει έμφαση όχι στον μεγάλο αριθμό των φιλοξενούμενων αλλά στο να αποπνέει μια πολυτέλεια που θα προκύπτει και μέσα από την άνεση που θα προσφέρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ντουζιέρα της iHouse με διαστάσεις 80×120εκ., όταν η αντίστοιχη παρόμοιας κατοικίες είναι 70×70εκ.».

*Η υλοποίηση

«Έπειτα από δυο χρόνια σκέψεων, συζητήσεων και σχεδιαστικών πειραματισμών, ξεκίνησε τον χειμώνα του 2015 η υλοποίησητου στο εργοστάσιο της Interscala στη Σίνδο. Ηολοκλήρωση του πρώτου iHouse έγινε τον Νοέμβριο του 2016 και παρουσιάστηκε σε δυο εκθέσεις, στην Hotelia (Θεσσαλονίκη) και στην 100% Hotel Show (Αθήνα)».

*Σχεδιασμός-Κατασκευή

«Ο σχεδιασμός έγινε από την ομάδα τεχνικών της Interscala με πολλά στοιχεία από αυτά που εφαρμόζονται στο εσωτερικό ενός σκάφους αναψυχής. Τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον industrial designer Θανάση Μπαμπαλήκαι κατασκευάστηκαν από την Item Unique, brand της Interscala. Σχεδόν όλα τα δομικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν φέρουν την υπογραφή της Interscala καθώς διαθέτει ολοκληρωμένη τεχνογνωσία για την επεξεργασία του ανοξείδωτου ατσαλιού και του ξύλου που συνδυάζεται με την πολύχρονη εμπειρία της στην παραγωγή σκαλών, κουφωμάτων και δαπέδων».

*Εφαρμογή-χρήση

«Το ihouse μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην βασική του μορφή, με επιφάνεια 34 τ.μ, και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί με φορτηγό οπουδήποτε. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί σχετική μελέτη που επιτρέπει τη σύνθεση δυο ή τριών βασικών μονάδωνώστε να διαμορφώνεται μια μεγάλη κατοικία, με συνολική επιφάνεια περίπου 100 τ.μ. Επιπλέον, στη βασική του μορφή, το γεγονός ότι είναι μεταφερόμενο, επιτρέπει την τοποθέτηση του πάνω σε ρόδες χωρίς οικοδομική άδεια. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να διαθέτει δική του δεξαμενή νερού και λυμάτων καθώς και σύστημα μπαταριών και ηλιακών πάνελ ή γεννήτριας. Σε περίπτωση που τοποθετηθεί σε θεμέλια έχει την δυνατότητα να εκδοθεί οικοδομική άδεια καθώς η μελέτη σχεδιασμού του καλύπτει τις δυσμενέστερες περιπτώσεις του οικοδομικού κανονισμού».

*Η εξέλιξη

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πωλήσεις στην Ελλάδα ενώ παράλληλα συζητούμε πολύ σοβαρές προτάσεις με υποψήφιους αγοραστές από χώρες της βόρειας Ευρώπης. Μια θετική πορεία που μας έδωσε το κίνητρο να εξελίξουμε την ιδέα και να σχεδιάσουμε το icamp, ένα συναρμολογούμενο camp που αντιπροσωπεύει την glamorous πλευρά του camping. Βεβαίως, τέτοιου είδους πρωτοποριακά προϊόντα δημιουργούν την ανάγκη να παρουσιαστούν στον καταναλωτή «ζωντανά», σε κατάσταση λειτουργίας. Έτσι, δημιουργήσαμε δυο εκθέσεις στην Χαλκιδική, με το ihouse και το icamp να βρίσκονται στην κυριολεξία επάνω στη θάλασσα, όπου οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μέσα σε ένα από τα πέντε διαφορετικά μοντέλα που παρουσιάζουμε».

Share

Δημοφιλοι αρθρα

Newsletter