Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ιστορικό κτίριο με ιστορία 130 ετών.  Η ανέγερση του ξεκίνησε το 1884 και ολοκληρώθηκε 1895 και χαρακτηρίστηκε το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα. Το 1981 εντάχθηκε στα προστατευόμενα μνημεία  και το 2008  πάρθηκε η απόφαση για την αποκατάσταση  αυτού του σπουδαίου νεοκλασικού μνημείου.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός  έγινε από τον σπουδαίο Ιωάννη Λαζαρίμο με καταγωγή από την Ύδρα που υπήρξε μηχανικός του Δήμου Πειραιά.

Κατά την αναπαλαίωση που ξεκίνησε το 2008,   η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων στην περίμετρο του κτιρίου, αλλά και των εξωτερικών πορτών  βαρέως τύπου που τοποθετήθηκαν ως είσοδοι των καταστημάτων του ισογείου,  ανατέθηκε στην interSCALA .

Ανάμεσα στα 12 δείγματα από ξύλινα κουφώματα που στήθηκαν επί τόπου στο έργο για τους ελέγχους, αρχιτεκτονικό,  ηχομόνωνση,  θερμομόνωσης και εφαρμογή επιλέχθηκε το κούφωμα της interSCALA

Η δουλειά που χρειάστηκε να γίνει από τους συνεργάτες μηχανικούς της εταιρίας μας, κατά την αποτύπωση της εικόνας των παλαιών κατασκευών, ήταν απαιτητική  και λεπτομερείς και είχε σαν προϋπόθεση σεβασμό στην ιστορία, συνέπεια στο έργο που μας ανατέθηκε και τεχνογνωσία. 

Share

Δημοφιλοι PROJECTS

Newsletter