FAQ

Most frequent questions and answers

Σας  προσφέρουμε τη δυνατότητα να αποκτήσετε προϊόντα υψηλής αισθητικής και εγγυημένης ποιότητας, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα αποκλειστικά για τον χώρο σας που θα εξυπηρετούν τις δικές σας αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις.

Για τη σκάλα είναι σημαντικό να έχουμε αρχιτεκτονικά σχέδια (κατόψεις, τομές) των χώρων για τους οποίους θα συζητήσουμε. Αν αυτό δεν είναι εφικτό ή τα σχέδια έχουν αλλάξει στη διάρκεια των εργασιών, τότε χρειαζόμαστε ένα απλό σκαρίφημα όπου θα φαίνονται όλες οι μετρήσεις που αφορούν την κατασκευή (π.χ. ύψος από όροφο σε όροφο, άνοιγμα στον επάνω όροφο κλπ., τοιχοποιίες γύρω από το άνοιγμα) καθώς επίσης και φωτογραφίες των χώρων. Επίσης θα βοηθούσε πολύ αν μας λέγατε ποιο στυλ σκάλας θα επιθυμούσατε να έχετε στον χώρο σας.

Τα προϊόντα μας γίνονται μόνον κατά παραγγελία και μπορούν να τοποθετηθούν αποκλειστικά και μόνο στο χώρο για τον οποίο κατασκευάστηκαν. Όπως καταλαβαίνετε αντίστοιχα και η τιμολόγηση γίνεται πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του εκάστοτε χώρου, τα υλικά που θα επιλέξετε για την κατασκευή, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε κατασκευής.

Η εταιρία έχει δύο εκθεσιακούς χώρους. Ο ένας βρίσκεται στην Αθήνα και ο άλλος στη Θεσσαλονίκη.  Αναζητήστε τις διευθύνσεις των καταστημάτων στο site της εταιρίας στην ενότητα επικοινωνία.  Είστε ευπρόσδεκτοι να μας επισκεφθείτε και να δείτε από κοντά δείγματα των προϊόντων μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας καλό θα ήταν πριν έρθετε να κλείσετε ραντεβού με τον υπεύθυνο πωλητή-τεχνικό που θα σας αφιερώσει όσο χρόνο χρειαστεί για να λύσετε πιθανές απορίες και να συζητήσετε πιθανές λύσεις για τη δική σας κατασκευή.

Μέσω διαδικτύου

Θα μπορούσατε να μας στείλετε μέσω email:

  • Κατόψεις-τομές
  • Φωτογραφίες ανοίγματος και ορόφων
  • Τα στοιχεία σας όπως και τη διεύθυνση του έργου
  • Περιγραφή του προϊόντος που σας ενδιαφέρει ή αφού το επιλέξετε από τις φωτογραφίες των μοντέλων μας.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος της εταιρίας μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας αφού μελετήσει τα δεδομένα για να κλείσετε ραντεβού τηλεδιάσκεψης. Στο ραντεβού θα έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε τις εναλλακτικές λύσεις για το έργο σας και να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει, ώστε να προχωρήσουμε σε κοστολόγηση και αποστολή μίας προσφοράς.

Επίσκεψη εκπροσώπου της εταιρίας μας στο έργο σας

Κατόπιν της παραπάνω διαδικασίας θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε και ένα ραντεβού επί τόπου στο έργο και να δούμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες της κατασκευής.

Η γκάμα των προϊόντων που προσφέρουμε είναι ιδιαίτερα μεγάλη και με πολλές επιλογές. Παρόλα αυτά θα μας ενδιέφερε πολύ να δούμε το σχέδιο που σας άρεσε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας ευχαριστήσουμε. Μπορείτε να μας στείλετε τη φωτογραφία ή το σχέδιο που θέλετε στη φόρμα επικοινωνίας ή στο email της εταιρίας [email protected]

Η παραγωγή μας έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί μεγάλη ποικιλία σε πρώτες ύλες όπως το ξύλο, το μέταλλο, το ανοξείδωτο ατσάλι, το γυαλί, το πλεξιγκλάς, τα συρματόσχοινα, πλέγματα, ψάθες και άλλα.

Οι ξυλείες που χρησιμοποιούμε στη σκάλα είναι η Οξιά, η Δρυς, το Ιρόκο, το Teak και το Πεύκο σε μία ευρεία ποικιλία χρωμάτων. Προφανώς η προμήθεια και η επεξεργασία οποιασδήποτε άλλης ξυλείας επιθυμεί ο πελάτης είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

Η interSCALA διαθέτει μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων σε όλες τις ξυλείες που προσφέρει. Εκτός αυτού μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα RAL προκειμένου να προσαρμόσετε τα προϊόντα μας στην αισθητική σας.

  • Πρώτο βήμα: δίνετε αρχικά μέτρα και παίρνετε την προσφορά σας.
  • Δεύτερο βήμα: αφού συμφωνήσουμε για τη συνεργασία μας, παίρνουμε τα τελικά μέτρα και καταλήγουμε στα τελικά σχέδια, χρώματα κλπ.
  • Τρίτο βήμα: η παραγγελία σας στέλνεται στο τεχνικό γραφείο της εταιρίας όπου γίνεται λεπτομερής μελέτη και ο φάκελος προχωράει στην παραγωγή.
  • Τέταρτο βήμα: Ενημερώνεστε για την παράδοση και την έναρξη της τοποθέτησης.

Σε καμία περίπτωση. Αρκεί να μας ενημερώσετε εγκαίρως για να σας δώσουμε τις απαραίτητες οδηγίες σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η σκάλα ώστε σε εκείνο το σημείο να μην υπάρχει δίκτυο.

Όπως και στην περίπτωση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης το βασικό είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας σε πρώιμο στάδιο του έργου σας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μας δώσετε τη δυνατότητα να σας προτείνουμε διάφορες λύσεις προκειμένου να έχουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο αποτέλεσμα.

Τη λήψη των τελικών μέτρων κατασκευής την αναλαμβάνει η εταιρία μας, εκτός εάν έχετε κάποιο λόγο να θέλετε να δώσετε εσείς τα μέτρα κατασκευής. Πρέπει να  σας επισημάνουμε ότι αν αυτό συμβεί, η εταιρία δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τυχόν λάθη που οφείλονται στα μέτρα.

H  σκάλα interSCALA παραδίδεται βαμμένη,  έτοιμη προς συναρμολόγηση και αμπαλαρισμένη σε τεμάχια ώστε να είναι εύκολη η διαχείριση της.  Τα κλειστά πακέτα τοποθετούνται επάνω σε ειδικά διαμορφωμένη παλέτα ανάλογα το μέγεθος της κατασκευής.  Ακόμα και ογκώδη τεμάχια πλαϊνών τοποθετούνται σε ανάλογου όγκου παλέτες. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ασφάλεια της μετακίνησης.

H interSCALA παραδίδει και τοποθετεί σκάλες σε όλη την Ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, αλλά και στο Εξωτερικό. Σκάλες έχουν μεταφερθεί και τοποθετηθεί σε όλη την Ευρώπη (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο) αλλά και στην Ρωσία, στη Σαουδική Αραβία, στην Αφρική κλπ.

Η σκάλα θα πρέπει να τοποθετηθεί όταν οι οικοδομικές εργασίες στο κτίριο έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ανοίγματα δηλαδή να έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά κουφώματα, να έχουν τοποθετηθεί δάπεδα και ηλεκτρικά υδραυλικά και να έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό οι χρωματισμοί.

H τοποθέτηση των προϊόντων γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία τοποθέτησης της εταιρίας μας με μεγάλη εμπειρία. Οι τεχνίτες έχουν εκπαιδευτεί στα διαφορετικά μοντέλα και η interSCALA έχει την ευθύνη της εγκατάστασης στο χώρο σας και εγγυάται το αποτέλεσμα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η τοποθέτηση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας ολοκλήρωσης των εργασιών και μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τη λειτουργικότητα και την τελική εικόνα των προϊόντων μας.

Παρόλα αυτά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να παραλάβετε τα αμπαλαρισμένα προϊόντα και να αναλάβετε μόνοι σας την τοποθέτηση των προϊόντων που προμηθευτήκατε. Εμείς θα σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες που χρειάζονται για μια σωστή εφαρμογή, αλλά δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τυχόν λάθη που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης.

Τα περισσότερα μοντέλα τοποθετούνται σε μία ημέρα. Για κάποια μοντέλα με ειδικές κατασκευές, ο χρόνος τοποθέτησης ανά όροφο δεν ξεπερνά τις δύο ημέρες. 

Κάποια από τα μοντέλα είναι δυνατόν να τοποθετηθούν από εσάς, εφόσον έχετε γνώσεις τοποθέτησης, αρκεί να είναι διαθέσιμα κάποια απαραίτητα εργαλεία που θα σας υποδείξουμε. 

Η μελέτη για την στερέωση της σκάλας στο χώρο σας γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της δικής σας κατασκευής. Η εμπειρία μας είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορούμε να δώσουμε λύσεις και σε δύσκολες περιπτώσεις. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε μαζί μας όταν το έργο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο για να μπορέσουμε να σας συμβουλέψουμε για ενδεχόμενες εργασίες που μπορεί να χρειαστεί να γίνουν στα αρχικά στάδια της κατασκευής, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή στήριξη της σκάλας σας. Πολλά μοντέλα απαιτούν παρεμβάσεις στην τοιχοποιία που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν τους σοβάδες.

Όσον αφορά τα ξύλινα μέρη, αρκεί ένα υγρό πανί ή σε κάποιες περιπτώσεις ένα ελαφρύ καθαριστικό ειδικό για ξύλινες επιφάνειες. Το πανί θα πρέπει να το έχουμε στύψει καλά. Συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν σιλικονούχα έλαια, γιατί δημιουργούν μία πατίνα που σε πολλές περιπτώσεις γλιστράει.

Για τα ανοξείδωτα δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα, πέρασμα με ένα υγρό πανί ή ακόμα και κάποια κρέμα ή σπρέι καθαρισμού ή γυαλίσματος. Στα μεταλλικά μέρη των κατασκευών το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι ένα υγρό πανί. Ο καθαρισμός των γυάλινων σκαλοπατιών αλλά και των κλιμακοστασίων και περιφράξεων γίνεται με τα συνηθισμένα καθαριστικά για γυάλινες επιφάνειες.

Για κουπαστές συνθετικές ή πολυουρεθάνης χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό των πλαστικών, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τα ταμπλό των αυτοκινήτων.

Ναι, οι σκάλες interSCALA κατασκευάζονται σύμφωνα με τους κανόνες που ρυθμίζουν την ασφάλεια για κύρια και δευτερεύουσα ιδιωτική χρήση.

Κάποια από τα μοντέλα μας αφορούν και τον εξωτερικό χώρο. Γίνεται κατάλληλη προσαρμογή στα χαρακτηριστικά των κατασκευών και επιλέγονται υλικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, όπως χρήση ανοξείδωτου γυαλιστερού χάλυβα και ξυλείες κατάλληλες για εξωτερικό χώρο.  Στην interSCALA δεν κατασκευάζουμε τις απλές μεταλλικές ή γαλβανισμένες, βοηθητικές σκάλες ταράτσας.