1964

Στον περιφερειακό της Κατερίνης, ανοίγει το ξυλουργείο που φτιάχνει κάθε είδους ξύλινη κατασκευή.

1986

Η ξύλινη σκάλα εσωτερικού χώρου είναι μια ελκυστική ιδέα - πρόκληση για την εποχή, που με πολύ μεράκι γίνεται πραγματικότητα και κύριο προϊόν για το παλιό ξυλουργείο.

1987

Η συμμετοχή στην Infacoma '87 και η γέννηση του ονόματος interSCALA είναι το πρώτο βήμα για την ανοδική πορεία.

1988

Ανοίγει το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη.

1989

Τα θερμοηχομονωτικά παράθυρα γερμανικής τεχνολογίας είναι πλέον ανάγκη στην ελληνική αγορά και η δημιουργία της velko φυσική συνέπεια. Οι πελάτες είναι ιδιώτες αλλά και μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

1992

Τα ξύλινα έπιπλα, οι πέργκολες, τα φωτιστικά και γενικά τα είδη για την διαμόρφωση κήπων εμφανίζονται πειραματικά για πρώτη φορά στη FURNIDEC'92.

1993

Συμμετοχή στην έκθεση Saudi build '93 και στο τέλος του ίδιου χρόνου το κατάστημα interSCALA στο Riyand της Σαουδικής Αραβίας είναι γεγονός. Οι αγορές του εξωτερικού επεκτείνονται με τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης στη Σόφια και στο Tjumen της Σιβηρίας. Παράλληλα εξάγονται προϊόντα σε μεμονωμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

1995

Οι ανάγκες που δημιουργεί η ανάπτυξη, υπαγορεύουν τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας interSCALA που έχει έδρα στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο σε μία έκταση 5.000m². Η interSCALA παράγει σε ένα άρτια εξοπλισμένο συγκρότημα τα προϊόντα που διακινεί στην αγορά με τα εμπορικά σήματα interSCALA VELKO FLOOR.

1996

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια αξιοποιείται με τη δημιουργία ενός τμήματος που παράγει πάνελς για σκαλοπάτια, πάγκους κουζίνας, τραπέζια κ.λ.π. και καδρόνια τρικολλητά για την παραγωγή των κουφωμάτων. Οι υπερσύγχρονοι θάλαμοι υποπίεσης για την ξήρανση, τα υψηλής ακρίβειας κοπτικά μηχανήματα και οι ειδικές πρέσσες, σε συνδυασμό με τις εισαγωγές ξυλείας που κάνει η εταιρεία από επιλεγμένους οίκους του εξωτερικού, έχουν σαν αποτέλεσμα προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.

1997

Το νέο τμήμα της εταιρείας interSCALA παράγει ημιέτοιμα κουφώματα και σκάλες. Επαναστατικό προϊόν για τον έξυπνο ξυλουργό που προμηθεύεται πλέον ημικατασκευασμένα υλικά με την εγγύηση μιας μεγάλης βιομηχανίας και με σίγουρο αποτέλεσμα για το τελικό προϊόν.

1998

Το κατάστημα της Θεσσαλονίκης αλλάζει όψη και γίνεται κεντρικό εκθετήριο όπου παρουσιάζεται ολοκληρομένη σειρά των προϊόντων της εταιρείας και καλύπτει τις ανάγκες των πωλήσεων της χονδρικής.

1998

Καινούργια μοντέρνα υλικά όπως το ανοξείδωτο ατσάλι και το γυαλί, εμπλουτίζουν την γκάμα των κατασκευών της interSCALA δίνοντας λύσεις υψηλής αισθητικής για χώρουςσύγχρονους και μοντέρνους.

1999

Το νέο κατάστημα στην Αθήνα στεγάζεται σε έναν κομψό και καλαίσθητο χώρο στο Μαρούσι, στη Λ. Κηφισίας 98.

2000

Η κατασκευή νέας εργοστασιακής μονάδας 6.000 m2, σε ιδιόκτητο οικόπεδο που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς.

2001

Ο εκθεσιακός χώρος στην Πάτρα, Πανεπιστημίου 52-54, ενισχύει το δίκτυο και καλύπτει τη ζήτηση στη δυτική Πελοπόνησσο και στα Επτάνησα.

2002

Πρώτη συμμετοχή της interSCALA στην έκθεση SAIE DUE στην Μπολώνια. Στα επόμενα χρόνια η εταιρία θα διαθέτει τα προϊόντα της στην Ιταλική αγορά από 7 νέα σημεία πώλησης. Επίσης τα προϊόντα της εταιρίας θα βρίσκονται και στην Αλβανία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Τσεχία.

2002

Η συνεχής άνοδος της εταιρίας δημιουργεί την ανάγκη για επέκταση. Αγοράζονται 6.000 τ.μ. απέναντι από την ήδη υπάρχουσα παραγωγική μονάδα και αρχίζει η κατασκευή του νέου κτιρίου.

2003

Η interSCALA εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων της προσφέρει στην αγορά δάπεδα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με την επωνυμία interSCALA Floor.

2004

Η ανάγκη για καλύτερη εξηπηρέτηση των πελατών καλύπτεται με νέα καταστήματα σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λάρισα και Ιωάννινα.

2005

Οι εγκαταστάσεις στην Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης συμπληρώνονται από το τρίτο κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες της εταιρίας σε αποθήκες ξυλείας και ημιετοίμων διατομών για την κάλυψη των αναγκών της παραγωγής.

2006

Η αύξηση της ζήτησης για τα πατώματα που παράγει η εταιρία έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία νέου Showroom στην Αθήνα όπου παρουσιάζονται αποκλειστικά τα ξύλινα δάπεδα.

2007

Η αύξηση της γκάμας των προϊόντων δημιουργεί την ανάγκη για το νέο κατάστημα 1000 m2 στην κεντρική είσοδο της πόλης από το αεροδρόμιο. Το νέο κατάστημα στην Εθν. Αντιστάσεως 133 θα λειτουργεί σαν κεντρικό εκθετήριο της εταιρείας.

2007

Δημιουργία του πριστηρίου MATELEN.

Η εταιρία για να εξασφαλίσει την ελεγμένη ποιότητα της πρώτης ύλης, αγοράζει ένα πριστήριο ξύλου στο Γευγελή. Εκεί εισάγει κορμούς από διάφορα μέρη του κόσμου και παράγει την ξυλεία που χρειάζεται η παραγωγή της.

2008

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Αθήνας στα νότια προάστια δημιουργείται στον Άλιμο, επί της Λεωφ. Ποσειδώνος, ένα νέο κατάστημα όπου παρουσιάζονται όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

2009

Οι ανάγκες της παραγωγής σε υψηλή ποιότητα ξυλείας σε συνδυασμό με την πίεση της αγοράς για ανταγωνιστικές τιμές, οδήγησε την εταιρεία στην δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στο Γευγελή. Έτσι πλέον η εταιρεία καθετοποιεί την παραγωγή της και συγχρόνως έχει απόλυτο έλεγχο της ποιότητας της πρώτης ύλης. Στις νέες εγκαταστάσεις παράγεται πριστή ξυλεία, ημιέτοιμα προϊόντα ξύλου, καθώς και σκάλες ,κουφώματα και δάπεδα για την τοπική αγορά. Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχοντας στην οικολογική σύγχρονη προσέγγιση, αξιοποιεί όλα τα υπολείμματα της παραγωγής παράγοντας πελλετ.

2012

Νέα γραμμή παραγωγής πέλλετ

Ήδη από το 2009 η εταιρεία παράγει πέλλετ αξιοποιώντας τα υπολείμματα της παραγωγής της.

Με την αύξηση της παραγωγής σε ημιέτοιμη ξυλεία για την αγορά της Κίνας, τα υπολείμματα της παραγωγής πολλαπλασιάζονται ενώ παράλληλα αυξάνεται η ζήτηση σε πέλλετ.

Έτσι η INTERSCALA προχωράει σε νέα επένδυση σε κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται δίπλα ακριβώς στην υφιστάμενη μονάδα στο Γευγελή και συγχρόνως προχωρεί και σε αγορά νέας αυτόματης γραμμής παραγωγής πέλλετ.

Η νέα γραμμή παράγει πενταπλάσια ποσότητα πέλλετ πρώτης ποιότητας και δουλεύει σε 24ωρη βάση προσπαθώντας να καλύψει την συνεχώς αυξανομένη ζήτηση

2013

Νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Μάιος 2013


Η εταιρεία προσαρμόζεται στις συνθήκες της αγοράς που δημιουργεί η κρίση της τελευταίας τετραετίας και προχωρεί στην μεταφορά του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη στην οδό Γ. Παπανδρέου 96 (πρώην Ανθέων).

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης για αγορά δομικών υλικών, με πολύ εύκολη πρόσβαση και χώρο παρκαρίσματος για τους πελάτες.

Εκθέτει όλη την γκάμα των προϊόντων της INTERSCALA και υποστηρίζεται από έμπειρους μηχανικούς της εταιρείας που είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις στις ανάγκες των πελατών.

2015

Το 2015 η Matelen μπαίνει στο χώρο παραγωγής thermowood.

Το thermowood πρόκειται για θερμικά τροποποιημένο ξύλο που έχει σαν αποτέλεσμα την αδρανοποίησή του. Μετά την κατεργασία, η οξιά αναβαθμίζεται από κατηγορία 5 σε κατηγορία 1, έχοντας τις ίδιες αντοχές με το τικ Βιρμανίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δάπεδα εξωτερικού χώρου, επενδύσεις εξωτερικών τοίχων καθώς επίσης και για εξωτερικά κουφώματα.

2016

Δημιουργία της iHouse.

Η νέα σειρά προϊόντων iHouse αφορά στη μελέτη, στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ξύλινων διαμερισμάτων και κατοικιών, με ειδικές κατόψεις. Η iHouse αναλαμβάνει κατασκευές, ανακαινίσεις και επενδύσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό των κατοικιών, με βασικό υλικό το μασίφ ξύλο. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στην iHouse χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, οι οποίες είναι οι εξής: -Μεταφερόμενη, Προκατασκευασμένη Ξύλινη Οικολογική Οικία -Κατασκευή Ξύλινης Κατοικίας κατά παραγγελία, -Εσωτερική Ανακαίνιση Διαμερίσματος. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και ξεχωριστό, διότι βασίζεται στις τεχνικές προδιαγραφές της iHouse και στις επιθυμίες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

2016

Δημιουργία της iTem Unique.

Μέσα από τη νέα γραμμή παραγωγής με όνομα “iTem Unique”, η interSCALA μπαινει στην αγορά χρηστικών αντικειμένων με βάση το ξύλο. Κάθε σχέδιο, κάθε κομμάτι της γραμμής είναι προσεκτικά σχεδιασμένο για να συναντά τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Το τελικό στάδιο επεξεργασίας αυτών των προϊόντων γίνεται στο χέρι και για τον λόγο αυτό κάθε κομμάτι της γραμμής είναι μοναδικό.